Ostaisitko Vapaavuorelta käytetyn auton? Jan Vapaavuori ei päässyt Kokoomuksen puheenjohtajaksi, ja muutti Luxemburgiin Jutta Urpilaisen hylkäämälle paikalle. Nyt tyrkyllä Helsingin pormestariksi; jälleen Hesarin mahtava työntö, ja naama jokaisessa Nykypäivä-lehdessä.

Suomen energia- ja ilmastostrategia?

Viitaten Satu HASSIn kirjoitukseen "Aurinkokumous" 13.05.2014, toistan seraavassa sen mitä kirjoitin vuosi sitten 21.03.2013.

Valtioneuvosto lähetti 20 Mar 2013 kansallisen energia- ja ilmastostrategian selontekona eduskunnalle. Seuraavassa muutamia poimintoja paperista:

  • Suomen pitkän aikavälin tavoitteena on hiilineutraali yhteiskunta; vähentää kasvihuonekaasupäästöjä 80 prosenttia vuoteen 2050 mennessä.
  • Sähkönkulutuksen ennakoidaan olevan 94 TWh vuonna 2020, eli 4 TWh vähemmän kuin strategiassa 2008.
  • Tuulivoiman tavoite on 9 TWh vuonna 2025; tuotanto viime vuonna 2012 oli 0.492 TWh eli 0.6 % sähkönkulutuksesta.
  • Aurinkovoimalle ei vieläkään mitään tavoitetta, tukea eikä syöttötariffia!
  • Luodaan 2013 yksinkertaiset liittymistä ja verotusta koskevat menettelyt sekä yhtenäiset ohjeistukset pientuottajan sähköntuotannon myymiselle, hinnoittelulle ja laskutusmenettelylle; selvittely nettolaskutuksesta jatkuu (Suomessa kuulemma perustuslaillisia ongelmia!) ja nettolaskutus ei kuitenkaan koskisi verkkomaksua eikä arvonlisäveroa!
  • Tavoitellaan Suomen energiateknologiaviennin kasvua 20 miljardiin euroon ja cleantech-viennin kasvua 38 miljardiin euroon vuoteen 2020 mennessä. Epärealistinen tavoite - viime vuonna 2012 kaiken viennin arvo yhteensä oli 56.8 GEUR, eli pienempi kuin sanottu tavoite!

  • Kustannustehokkuudesta ja takaisinmaksuajoista ei mitään väliä

Julkaisu löytyy tästä: Kansallinen energia- ja ilmastostrategia (53p, 0.36 MB). Mitään luvatuista toimista ei ole saatu aikaiseksi. Lisää tietoa www.energiatyhmyrit.real.fi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän jarmokanerva kuva
Jarmo Kanerva

Suomen hallitus on ollut pitkään äärioptimistinen ja fantasioiden vallassa. Kuten pimeä Eurooppakin.

Mikään suunnitelma ei ole toiminut, eikä kasvua ole korjannut tilannetta haaveiden ja ennusteiden mukaisesti. Varallisuutta ei ole ilmaantunut maagisesti taikaseinästä lisää tekemättä mitään.

Monet teot ovat perustuneet fantasiakirjalliseen teokseen Meidän tarina ja stategia. Niissä kaikissa maalaillaan edelläkävijyyttä ja Euroopan mestaruutta. Tällaisia on virastot täynnä ja konsultit on palkattu tekemään lisää ja materiaalia saadaan painostusjärjestöiltä. Väärä tieto on korvannut oikean tiedon ja osaamisen.

Ongelmana on, ettei kasvua voi määrätä vaan se pitää aiheuttaa omilla töillä. Viimeisin merkki on, että talous romahti.

Elelläkävijän rooli on aina raskas ja kallis. Kaikki eivät voi olla Euroopan mestareita.

Yksityishenkilö olisi viety jo holhoukseen ja konkurssiin jos olisi toiminut yo. tavalla. Mielenterveyshoito ja elämänhallintakoulutus voisi tulla kyseeseen, ellei hallitus olisi säästänyt pois rahoja siitäkin.

(Europankkituki on taas Euroopan suurin huijaus siirtää rahaa pankeille ja sidosryhmille.)

Sinunkin liikevaihtosi on miljardeja ja työllistat kymmeniä tuhansia kun mukaan lasketaan pankki ja käyttämäsi yritysverkko. Samalla tavalla hallituksen cleantech firmoihin luetaan 95 % ihan muuta toimintaa.

Toimituksen poiminnat