Ostaisitko Vapaavuorelta käytetyn auton? Jan Vapaavuori ei päässyt Kokoomuksen puheenjohtajaksi, ja muutti Luxemburgiin Jutta Urpilaisen hylkäämälle paikalle. Nyt tyrkyllä Helsingin pormestariksi; jälleen Hesarin mahtava työntö, ja naama jokaisessa Nykypäivä-lehdessä.

Vapaavuori jälleen normiviidakon kimpussa

30.05.2014 pitämässään kokoomuksen puheenjohtajakampanjansa avauksessa Jan VAPAAVUORI korosti, että hän haluaa purkaa elinkeinoelämän normiviidakkoa. Tähän hänellä onkin jo vanhaa kokemusta. Rakennusala on Suomen säännellyin toimiala: kymmeniä lakeja, satoja asetuksia, satoja määräyksiä, satoja ohjeita ja satoja standardeja. Ollessaan asuntoministerinä 2007-10 Vapaavuori käynnisti suurilla fanfaareilla "Normitalkoot", jonka piti radikaalisti vähentää rakennusalan tarpeetonta ja kalliiksi tulevaa sääntelyä. Lopputulos oli zero, ja hanke haudattiin hiljaisuudessa.

Vapaavuori julkaisi kiusallisen epätodelta vaikuttavan vaaliopuksen Pieni kirja Jannesta. Tätä ABC-lehdykkää voi käydä selailemassa http://issuu.com/vapaavuori/docs/pieni_kirja_jannesta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ja miten sitä normiviidakkoa blogistin mielestä lähdetään perkaamaan. Tai onko jutun pointti tukea huonoa rakentamista, harmaata taloutta ja yleistä tyytymättömyyttä?

Käyttäjän otupamaki kuva
Olavi Tupamaki

Tarkoitukseni oli osoittaa, että Vapaavuorella on suuret puheet mutta pienet teot. Rakentamismääräyksistä varsinkin energia- ja ympäristöasioihin liittyen löytyy paljon ajankohtaista tietoa www.energiatyhmyrit.real.fi. Blogisiten nimi on Vapaavuorelta peräisin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Hah hah siis ainoa mitä tyhjällä tynnyrillä oli kakistaa on vapaavuorelta osittain peräisin. Noin tyhmää kritiikkiä saava poliitikko on varmaan hyvä.

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Hyvä pieni kirja Jannesta, rehellinenkin. Toivon sydämestäni Jannea uudeksi puheenjohtajaksi.

Jukka Mäkinen

Ensimmäiseksi pitäisi poistaa elintarvikekaupan älytön säännöstö kaikkine lupineen ja tarkastuksineneen. Terveys ja hygienia saadaan paljon paremmalle tasolle paljon edullisemmin kun lopetetaan luvat ja aiheettomat tarkastukset, mutta sen sijaan tuodaan raskaat rangaistukset myyjille jos joku sairastuu. Tyyliin 10.000 Euroa tai 10% liikevaihdosta, kumpi vaan on enemmän. Eli jos pizzeria myy pilaantunutta tavaraa ja joku sairastuu niin 10.000 sakko paukahtaa automaattisesti. Jos taas pizzeristi pystyy osoittamaan että Citymarket myi pilaantunutta lihaa, niin Keskolle laukeaa 10% liikevaihdosta sakkoa. Se tuntuu jo osakeyhtiössäkin. Silloin ketju itse pitää huolen hygieniastaan, ilman kallista byrokratiaa.

ulf fallenius

Ei ole kyllä pientäkään mahdollisuutta että Suomessa sääntely ja lisälakejen tekeminen loppuisi sen aiheen ympärillä ei sitten millään.Suomessa vaaditaan aina lisää seurantaa joka taas lisää virkamiesten määrää ja tätä rataa on aina menty se on luonteessa tämä iän ikuinen valvominen virkamiesvoimin.Suomessa jopa naapurivalvonta yksi tärkeä osa mutta onneksi siitä ei vielä makseta palkkaa.

Toimituksen poiminnat