Ostaisitko Vapaavuorelta käytetyn auton? Jan Vapaavuori ei päässyt Kokoomuksen puheenjohtajaksi, ja muutti Luxemburgiin Jutta Urpilaisen hylkäämälle paikalle. Nyt tyrkyllä Helsingin pormestariksi; jälleen Hesarin mahtava työntö, ja naama jokaisessa Nykypäivä-lehdessä.

Orpo sekaantuu Helsingin kuntapolitiikkaan - ei siistiä

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri ORPO sanoo: "Vapaavuori olisi paras mahdollinen ehdokas Helsingin pormestarikisaan". Ei ole siistiä, että puolueen puheenjohtaja sekaantuu näin voimallisesti Helsingin kuntapolitiikkaan; Hesan kokoomus osannee itsekin tehdä valinnan sopivista ehdokkaista.

Ja sitten Hesarin tyrkky: Toissapäivänä puolen sivun naama, eilen pääkirjoitus ja tänään taas puoli sivua.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kokoomuksen puheenjohtajalla on puheoikeus,varsinkin oman puolueensa määritellessä itselleen parasta ehdokasta Helsingin pormestarikisaan.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Turkulaisella puheoikeus Helsingin vaalissa? Tiukkaa tekee.

Käyttäjän otupamaki kuva
Olavi Tupamaki

Vihreät odottavat Hesassa vaalivoittoa ja pääsemistä suurimmaksi puolueeksi valtuustossa. Eipä kuitenkaan Ville Niinistö ole puuttunut Hesan vihreiden pormestarivalintaan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Mutta uskon hänelläkin olevan asiaan puheoikeus? Vihreiden suhteen asiassa on myös pieni ero. Heti kuntavaalien jälkeen heille valitaan uusi puheenjohtaja.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Nythän ei ole kysymys puhe-vaan esitysoikeudesta.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Vapaavuori ansaitsi kunnioitukseni Turun telakan suoraselkäisessä hoidossa. Paluu Helsingin hiekkalaatikolle olisi minusta kyllä aikamoinen pettymys. Ei Euroopan investointipankista tulla kaupungin pormestariksi, jos on pätkänkään verran ammatillista kunnianhimoa.

Jos Kokoomus ei muuta ehdokasta löydä, sen huonompi Kokoomukselle.

JK. No tietenkin, kuten Lukkala totesi, kyllähän Orpo saa näkemyksensä esittää.

Juhani Piri

Pysykööt Vapaavuori siellä pankissa. Lobbareiden täydessä talutusnuorassa ja johdateltavisssa. En hyvällä katso että Jan on euroopan investointipankin vara pj, mutta siellä onneksi on kavereita sen verran katsomassa selän takana mitä tehdään ja miksi, että turvallisinta meille kaikille että on vaan siellä.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Ja Kepulaiset temmeltää koko maan "hiekkalaatikolla" ,keräten "hiekat" vain kepulaisten "ämpäreihin "

Suomeksi sanottuna liikenneministerin ajama uudistus mahdollistaa vielä nykyistä enemmän kepulaista siltarumpu- ja aluepolitiikkaa,
-jonka viulut maksaa pääasiassa kaupungissa asuva auton käyttäjä, tai sellainen haja-asutusalueella asuva henkilö,
joka ajaa vahalla ja saastuttavalla autolla.

Ministerin kuvaama päätöksenteon kiire syntyy tietysti siitä, että maakuntien kepulaisia päättäjiä hivelevä malli on runnottava läpi ennen huhtikuuta 2019, koska silloin Suomessa pidetään eduskuntavaalit, ja uudet päättäjät eivät välttämättä ole yhtä suopeita maakuntien vallan kasvattamiselle kuin nykyinen Juha Sipilän (kesk) hallitus.

City-kepulaiset päällistelevät sivussa kun heidän "Kansan"-edustaja ajaa heidän asioita?

Käyttäjän otupamaki kuva
Olavi Tupamaki

Tämänpäiväisessä Hesarissa vihreiden puheenjohtaja Ville NIINISTÖ sanoo "Pysyn tästä erossa. Antaa helsinkiläisten päättää.".

Toimituksen poiminnat