Ostaisitko Vapaavuorelta käytetyn auton? Jan Vapaavuori ei päässyt Kokoomuksen puheenjohtajaksi, ja muutti Luxemburgiin Jutta Urpilaisen hylkäämälle paikalle. Nyt tyrkyllä Helsingin pormestariksi; jälleen Hesarin mahtava työntö, ja naama jokaisessa Nykypäivä-lehdessä.

Anne BERNER itse kaivamaansa kuoppaan

  • Anne BERNER itse kaivamaansa kuoppaan

Min Anne Berner esitti maanteiden yhtiöittämistä ja digitaaliseen seurantaan perustuvaa kilometriveroa sekä autoveron poistamista ja polttoaineveron ja vuotuisen ajoneuvoveron alentamista, yhteensä 1.6 GEUR. Ja kaikki voimaan ensi vuoden alusta. Absurdia! Tästä löytyy Bernerin torstainen esitys (easy to read 48p) ja koko raportti liitteineen http://energiatyhmyrit.real.fi/.

Kun liikenteestä kerätään veroja yhteensä 7.3 GEUR (2017 Berner), niin on vain hallituksen ja politiikkojen tahdosta kiinni kuinka paljon tästä käytetään teiden kunnossapitoon ja rakentamiseen.

Oikeasti ei ole mitään tarvetta uusille järjestelmille ja niiden miljardi-kustannuksille. Nykyinen polttoainevero toimii täydellisesti kilometriverona ainakin 15 vuotta <= uuden energia- ja ilmastostrategian mukaisesti meillä 2030 olisi 250 000 sähköautoa eli vain 10% henkilöautokannasta. Ja tarvittaessa polttoaineveroa voi jopa nostaa, koska toisin kuin historiassa nykyään Suomessa ei enää ole Euroopan kalleinta bensaa.

Eilen illalla min Berner heitti pyyhkeen kehään, ja esityksensä käsittely keskeytettiin. Päämin Juha Sipilän mukaan autoveroon ei tehdä muutoksia tällä hallituskaudella.

Min Bernerin esityksen pääkohdat ovat olleet tiedossa jo kuukauden ajan: Hesarin haastattelu 24.12.2016 sekä Bernerin useat lausunnot sen jälkeen. Voikin kysyä, antoivatko hallituskumppanit ps & kok tietoisesti Bernerin mennä kumouksellisine esityksineen itse kaivamaansa kuoppaan?

Berner ei ole päässyt selville vesille Finavia-sekoilustaankaan, vaan eduskunnan tarkastusvaliokunta edelleen tutkii asiaa, katso http://energiatyhmyrit.real.fi/2016/09/berner-kiistaa-kaiken.html. 12.01.2017 valtioneuvosto antoi asetuksen, jolla Finavia siirretään pois Bernerin näpeistä valtioneuvoston kanslian omistajaohjausosaston vastuulle, eli päämin Sipilän suoraan hallintaan ja suojaan. Kauppalehti kirjoitti jo vuosi sitten Bernerin lähtölaskennan alkavan...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Milloin Sipilä on myöntänyt tehneensä virheratkaisuja ?

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Kenen ennustus? "Niinpä eduskunnan kokoonpano voi 1980-luvulla olla seuraavanlainen: SDP 70, SMP 50, KOK 45, SKDL 15, KESK 12 ja RKP 8, edustajaa. Yhteensä 200.
Kokoomuksen sievoinen nousu johtuu sen pooliasemasta. Se on ainoa merkittävä oikeistovoima. Keskustapuolueen mukana pysyminen sen sijaan johtuu pelkästään voimakkaasta koneistosta ja suuresta joukosta avainasemassa olevia henkilöitä.
Ken elää, se näkee..."

PS. Pyydän anteeksi. Eihän tää mitenkään aiheeseen liity, mutta kun teki niin mieli verestää vuosien takaisia muistoja.

Tuon ennustuksen olisi niin mielellään nähnyt toteutuvan...

Käyttäjän otupamaki kuva
Olavi Tupamaki

Ilman Vennamon sekoilua tuohon olisi silloin ehkä tultukin. SKP => SKDL => SDP; Kepu => SMP. Nyt 46 vuotta myöhemmin ennustus olisi toisenlainen.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Ehkä, tiedä häntä. Oliko muuten Kekkosen poikkeuslailla mitään tekemistä Vennamon "sekoilulle"?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #4

Tupamäki tietänee Leskistä paremminvastata oliko Vennamonsekoilulla merkitystä sillä, että Poutiainen piti tuon Lääketeollisuuden puolueelle antaman 100000 markan shekin.
Vennamon ja Poutiaisen henkilösuhteet olivat todella hehkuvankuumat, mutta niiden ei annettu näkyä ulospäin.

Puolueen ensimmäinen varapuheenjohtaja lähetti minut Helsinkiin rauhoittelemaan Poutiaista. Eino uhkaili tappavansa Vennamon, johan totesin, että jätä nyt kuitenkin vaalienjälkeen ja niin Eino jättikin, mutta Vennamo ei jättänyt, vaan hyökkäsi ensimmäisenä Kurpan kimppuun.

Puoluehan räjähti Kouvolassa, koskaan ei kerrottu puoluekokouksessa kuinkapaljon on yhdistysten sääntöjenmukaisesti valtuuttamia edustajia puoluekokouksess ja kuinka paljon puolueeseen kuuluvia henkilöjäseniä, joilla oli myös yksi ääni.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen Vastaus kommenttiin #6

Siis Poutiainen piti itsellään puolueelle kuuluvan shekin, niinkö? Mitä hän sillä teki ja miksi Poutiaista piti mennä rauhoittelemaan ja miksi Poutiainen uhkasi tappaa Vennamon, jos itse syyllistyi rikkeeseen pitämällä puolueen omaisuutta itsellään? Ihmeellistä, kerrassaan...

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #7

Tarjosi kyllä Vennamolle, mutta vastaus oli, pidä paskaset rahasi. Muistaakseni Seppo Leskinen nimistä henkilöä ei esiintynyt Haukiputaan jäsenluetteloissa. Bertta ja Aarne Heikkinen esiintyivät ja heidäntyttärensä on Jari Pirisen vaimo.
Rautatiehallinnonpalveluksessa olevat kuuluivat pääosin demareihin, joten Leskinen on ollut jo silloinkin poikkeava vaikka tuulivoimaa ei ollutkaan.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen Vastaus kommenttiin #8

Heikkiset kävivät meillä isäni ja äiti vieraina monesti. Isäni oli vuonna 1968 kuntavaaleissa Smp:n ehdokkaana. Sai muistaakseni 18 ääntäkin. Minäkin olin alaikäisenä jo jäsen kellon perussuomalaisissa. Kyllä kai se jäsenyys sitten vuosien saatossa taisi jäädä, kun menin Helsinkiin VR:n palvelukseen. 80- luvun alussa sitten taas aloitin politikoinnin ja tulin jopa valituksi Haukiputaan valtuustoon. Rutoset olivat tuohon aikaan kovasti politikoimassa. Sosiaalidemokraatteja meidän perheessä ei ole ollut koskaan, eikä taida tullakaan. Muuten Vennamo on kyllä meillä käynyt ja olen häntä kyydinnyt monet kerrat lentokentältä tilaisuuksiin ja lentokentälle takaisin. Muutoin me emme nyt olla oltu niin kauhean julkisuuskippeitä. Tavallisia rivijäseniä etupäässä vaan...Sinulla se on toisin. Muuten kerran oltiin 80 luvulla samoissa vaaleissa ehdokkaana. En muista oliko presidentin valitsijamiesvaalit va eduskuntavaalit. Oliko joitakin vihreitäkin samassa vaaliliitossa kanssamme. Tämmöistä muistelen..

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #9

Vai olit alaikäisenä jo jäsen Kellon perussuomalaisissa vaikka kokopuoluetta ei ollut olemassakaan,jaksamista sinulle, vaikka muistisi näkyy pätkivän pahanlaisesti.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen Vastaus kommenttiin #10

SMP on perustettu 1958 ja minä olen syntynyt 1950. 1967 olin alaikäinen ja SMP:n osaston jäsen. Perussuomalaisten jäsen minusta tuli luonnollisesti heti puolueen perustamisen yhteydessä, kun paikallisosasto muutettiin perussuomalaisten osastoksi. Elä saivartele....

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #11

Luehan omat kirjoituksesi , niin tunnet saivartelijankin.

Kyllä Tupamäki tuntee sinua paremmin puolueen historin. Kouvolanpuoluekokouksessa esitin Paavo Ojalehdon kannattamana, että lykätään peresidenttiehdokkaan asettamien seuraavaan puoluekokoukseen, mutta siitä ei edes äänestetty.
Eihän Joensuunpuoluekokouksessa kannatetusta ehehdotuksesta äänestetty vaan Soini nuiji kokoukselta lupaa kysymättä asian puoluehallitukselle eli itselleen.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen Vastaus kommenttiin #12

Pidä tunkkis. Missä olen väittänyt tietäväni paremmin kuin Tupamäki? Kyllä sinä olet saivartelija ja aina ollut.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #13

Sovitaan näin .sillä sinähän et myönnä vaikka kädästäs löytyy.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

lainaus:
"Niinpä eduskunnan kokoonpano voi 1980-luvulla olla seuraavanlainen:
SDP 70,
SMP 50,/vaihtui PS porvaripuolueeksi-03
KOK 45,
SKDL 15,
KESK 12 /vaihtui porvaripuolueeksi-87
RKP 8, edustajaa

Krst.vaihtui porvaripuolueeksi-03

Sitä ennen olivat vasemmistopuolueita.Porvarita vain Kok ja RKP
EU ja porvaripuolueet on ollut enemmistönä-03-19
vas,sdp 2 vasemmistopuolueet-6 porv.puol.

Toimituksen poiminnat