Ostaisitko Vapaavuorelta käytetyn auton? Jan Vapaavuori ei päässyt Kokoomuksen puheenjohtajaksi, ja muutti Luxemburgiin Jutta Urpilaisen hylkäämälle paikalle. Nyt tyrkyllä Helsingin pormestariksi; jälleen Hesarin mahtava työntö, ja naama jokaisessa Nykypäivä-lehdessä.

Vapaavuori Malmin lentokentän kimpussa

Jan Vapaavuoren ja Jussi Pajusen suurhelsinkimafian junailemasta Sipoon ryöstöstä on jo 10 vuotta.Yhtään asemakaavaa ei Helsinki ole saanut ryöstöalueelle aikaiseksi. Asuntorakentamisesta puhumattakaan.

Silti pormestaripyrkyri Jan Vapaavuori näki eilen tarpeelliseksi todistella Malmin lentokentän kaappauksen välttämättömyyttä Helsingin asuntotuotannolle. Hänen mukaansa "sellaista vaihtoehtoa ei kerta kaikkiaan enää ole, että vaikka mitä lakeja muutettaisiin, tästä alueesta tulisi vilkas ilmailualan keskus". Tunnusti sentään epäsuorasti sen, että aluevaihdon ja pakkolunastuksen lisäksi on olemassa myös lain muuttamiseen perustuva vaihtoehto kentän säilyttämiseksi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Olli Kankaanpää

Tietääkseni Aarnion pihalta Sipoosta löytyi lisää rahaa yhteiskäyttöön. Sipoo on mennyttä maailmaa, jonka stadi kohta valtaa viimeistä neliötä myöten.

Olli Kankaanpää

Sipoossa suojellaan luontoa eli paikallisia asukkaita, mikä estää asuntotuotannon. Sipoolaiset pitäisi julistaa uhanalaiseksi eläinlajiksi.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Onpas typeriä kommentteja sipoolaisista. Aarnion talo on Porvoossa ja Sipooseen rakentamisen hankaluus on vanhentunut myytti. Sipoo on Suomen nopeimmin kasvava kunta, eli varsin hyvin meillä täällä menee. Kuntaliitoshaaveilu/-uhka on ohi, Helsinki keskittyy tiivistämään kaupunkia, eikä sentakia periferinen Östersundom enää kovin paljon kiinnosta. Kaavoitus etenee ja pikkuhiljaa käynnistyy maansiirtoja ja louhintaa, lupaprosessit niille taitavat olla kohta valmiita.

Malmi ja Östersundom eivät tietenkään ole toistensa vaihtoehtoja, sikäli blogistikin on hakoteillä. Mutta tämähän on sivuseikka, kun blogi on näköjään perustettu Vapaavuoren vastustamiseksi.

Toimituksen poiminnat