Ostaisitko Vapaavuorelta käytetyn auton? Jan Vapaavuori ei päässyt Kokoomuksen puheenjohtajaksi, ja muutti Luxemburgiin Jutta Urpilaisen hylkäämälle paikalle. Nyt tyrkyllä Helsingin pormestariksi; jälleen Hesarin mahtava työntö, ja naama jokaisessa Nykypäivä-lehdessä.

Vapaavuoren rikokset

Hesarissa tänään sivu Jan Vapaavuoresta pormestari-ehdokkaana. Hesarille yllättävästi toi esiin Vapaavuoren tekemät rikokset ja niiden rangaistukset. Hesari yritti puolustella/ lieventää rikoksia sanomalla, että Vapaavuori teki ne myöhäisteininä. Mitä oikeasti tapahtui:

  • 1982 Pahoinpitely: Nyrkkeilyä ja karatea harrastava 17-vuotias Vapaavuori hyökkäsi ilman mitään syytä 14-vuotiaan nuoren kimppuun ja ajoi tätä takaa sukkasillaan. Nyrkiniskuista uhrilta murtui nenä, löi päänsä katuun ja joutui sairaalaan. Vapaavuori puolusteli tekoaan humalatilallaan. Tuomio 1.5 kuukautta ehdollista ja 1 000 markkaa korvauksia.
  • 1984 Varkaus: Täysi-ikäinen aikuinen 19-vuotias Vapaavuori kaveriporukan kanssa varasti tavaratalon eteisestä tavara-automaatteja rahoineen. Tuomio sakkoja (määrä?). Kuultuaan näistä rikoksista oikeusministeri Sauli Niinistö erotti hetken avustajanaan toimineen Vapaavuoren 1995. Tämän jälkeen Vapaavuori sai suojatyöpaikan kokoomuksen puoluetoimistossa kansainvälisten asiain sihteerinä.
  • 2001 Rattijuopumus: 0.9 promillen humalassa liikenteessä. Tuomio sakkoja 11 430 markkaa ja ajo-kielto (pituus?).

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (21 kommenttia)

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Eduskunta ja kunnanvaltuustot ovat rikollisten kokoontumispaikkoja, mikäli puhutaan edustajien rikostuomiotaustoista.

Media ja jotkut tahot muistavat aina mainita vain tiettyjen henkilöiden pienetkin sakkotuomiot, ja samalla vaietaan muiden edustajien saamista vakavista rikostuomioista. Taitaa eduskunnassa istua tälläkin hetkellä henkilöitä, jotka on tuomittu aikanaan raskaista rikoksista jopa vankeusrangaistukseen mutta on mediaseksikästä tuoda julki jonkun pikku sakko vuosien takaa.

Tekeekö kärsitty rikostuomio ihmisestä muita huonomman? Vastaus, ei tee, mutta silti noita tuomioita revitellään julkisuudessa ihmisen koko eliniän.

Käyttäjän mikkonummelin kuva
Mikko Nummelin

Kaikki tuomiot ovat ainakin sen verran lieviä ja niistä kulunut sen verran aikaa, että niitä koskevat merkinnät ovat poistuneet rikosrekisteristä. Useilla kansanedustajilla on ollut erilaisista syistä tuomittuja sakkoja ja ehdollisia vankeusrangaistuksia, ehdottomista vankeusrangaistuksista ei ole tietoja. Varsin tiukkaa seulaa on noudatettu, koska ilmeisesti ainakaan tahallista henkirikosta tai törkeitä väkivalta- tai seksuaalirikoksia ei liene kenenkään nykyisen kansanedustajan taustoissa.

Juuso Hämäläinen

En osaisi ajatella noin byrokraattisesti. Jos on tehnyt rikoksen niin on tehnyt. Rangaistuksen kärsiminen ja rekisterimerkinnän poisto eivät merkitse mitään. Ne eivät poista tekoa eikä sitä mitä teko kertoo henkilöstä. Se kertoo mihin henkilö on kykenevä. Myös uudestaan tilanteen tullessa. Se ei ole elinikäinen tuomio vaan elinikäinen tieto itselle ja muille.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

alle kaksikymppiset, oikeastaan alle kolmikymppisetkin ovat lähes lapsia täältä yli 7- kymppisten tarhasta katsottuna.

Jos hölmöilyjä ei tuon jälkeen ole, voitaisiin siirtya tarkastelemaan hänen ansioitaan..

Käyttäjän maunostranden kuva
Mauno Strandén

Täällä muistutetaan, ettei Vapaavuoren rikoksia muistella, kun on tuomionsa kärsinyt, mutta kertoohan se jotain miehestä , joka hakkaa toisen sairaalakuntoon ja tekee muitakin kolttosia tuomittavaksi asti!
Jussi Halla-aho on myös tuomittu, ei hakannut sairaalakuntoon ketään, puhui vaan totta, josta sai tuomion, mutta jopa presidentti sanoi, ettei ketään saa syrjiä minkään syyn nojalla, mutta Halla-ahon muisti, ettei ole sovelias hallitukseen, kun on joskus tuomittu, eikä ole harjoittanut jatkuvaa julkista katumista? Siis syrjiä saa kun on persu, siihen jopa kehoitetaan?
Olikohan Vapaavuori harjoittanut presidentin sanoin jatkuvaa julkista katumista kaikkialla?
Vapaavuoresta tuli pormestari hän sai palkintonsa, vaikka oli hilkulla uhri menettää henkensä?

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Nuo ovat pientä siihen verrattuna, kun puolueen puheenjohtajaehdokas on saanut sakot satiirista.

Juuso Hämäläinen

Kyllä rikoshistoria kertoo ihmisestä jotain, vaikka rikoksista aikaa. Rangaistuksen saaminen ei poista mitään.

Janista nämä kertovat, että hänellä on hormonitoiminta ollut kunnossa. Hän on rällästänyt, ollut aggressiivinen ja vähätellyt auktoriteetteja kuten lakeja.

Nämä ominaisuudet eivät koskaan poistu, mutta ne voi kääntää positiiviseksi voimaksi.

Nykyhallinto kaipaa aggressiivista halua saada jotain aikaiseksi ja edes päätettyä. Nykyajan sairaus on sairaalloinen sosiaalisuus, joka estää tekemästä ratkaisuja. Aina on joku pahoittamassa mielensä. Myös anarkiaa tarvitaan. Perinteiset toimintatavat eivät toimi. Eivätkä säännöt ja asetukset. Tarvitaan paljon lisää selkeyttä ja muutosta jaarittelujen ja loputtoman analyysin sijaan.

En nyt näe mitään syytä diskata Vapaavuori muodollisista syistä vain. Se on todettava, että on suuri vääryys, ettei moniin muihin virkoihin pääse edes hakemaan, jos on pieni rike menneisyydessä. Se on ahdasmielistä nipottamista. Vitipäiden hommaa.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Riippuu iästä.Jos nuoruudessa on möhlinyt ,ei enää eduskunnassa istuvan luottamustehtävään valitun rikokset ole millään perusteltuja.

Ja noitahan istuu joka puolueesta nytkin eduskunnassa, päättämässä itse laeista jota ovat itse rikkoneet.

Juuso Hämäläinen

Jatkan listaa. Minä en ainakaan tunne ketään, joka ei olisi tehnyt yhtä tai useampaa rikosta eläessään. Heidän joukossaan on tavisten lisäksi merkittävässä asemassa olevia.

Tyypillisiä rikoksia tuttavapiirissä olleet rattijuopumus, pahoinpitely, aviorikokset, veronkierto, seksuaalirikos, liikenteen törkeä vaarantaminen, suuret ylinopeudet, väärän todistuksen antaminen, asiakirjaväärennös, luottamusaseman väärinkäyttö, kunnianloukkaus, varkaus, kavallus, petkutus, kiristys, tietosuojarikos, tullirikos, kansanryhmää vastaan kiihottaminen ja vakuutuspetos.

Juuri kukaan vaan ei jäänyt näistä kiinni. En siksi pidä aiheellisena liikaa moralisoida kiinnijääneiden teoista.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Aviorikosta ei ole lainsäädännössä käsitteenä enää olemassakaan ja aiemminkin se oli vain perusteena avioeron saamiselle - ei siis rikosoikeudellinen teko.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen
Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Seppo Leskinen, Vennamon seula ei vuotanut, mutta Soinilla oli tuskin väppäkään käytössään lupauksista huolimatta.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Olihan meillä 25-vuotta presidenttinäkin mies joka johti 18-vuotiaana teloituskomppania, juoksi vieraissa minkä kerkesi, vehkeili vieraan vallan kanssa ottaen neuvoja sieltä mitkä tahot ja henkilöt ovat hallituskelpoisia ja ketkä eivät, ei hän myöskään lasiin sylkenyt, mutta kaikesta näistä ja monesta muusta "koston" pelossa tiedotusvälineet vaikenivat.

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola

Helsingin nykyinen kaupunginjohtaja on tuomittu huumerikoksesta, joten tämähän olisi ns. jatkumo.

Käyttäjän AnteroRaudas kuva
Antero Raudas

Omat arvoni ovat humanismissa ja vihreässä yrittäjyydessä, enkä suinkaan ole Jan Vapaavuori-fani, kaikkea muuta. Mutta tunne oli Hesaria kohtaan lähinnä myötähäpeä kun nämä vanhat jutut kaivettiin esiin. Hän on jo tuomionsa sovittanut.

Käyttäjän maunostranden kuva
Mauno Strandén

Kyllähän presidettikin kaivoi paljon lievemmän rikoksen esiin reilu vuosi sitten, vaikka henkilö oli kärsinyt tuomion toden puhumisestaan, mainitsi ettei ole esittänyt vuosien kuluessa jatkuvaa "äänekästä" julkista katumista kaikkialla, ei sovi tehtävään?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mitä merkitystä tällaisella on, tämäkin uutinen on moneen kertaan mediassa ollut ja kaikkien tiedossa.

Mutta tottakai sopii hyvin Suomalaiseen mentaliteettiin, että aina on parempi kytätä naapuria ja aina muiden asiat ovat kiinnostavampia kuin omat.

VMP

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

Mitä sitten, hän on tuomionsa kärsinyt, ja siten yhteiskunta kelpoinen. Mitä tulee Kekkoseen, niin Nl:ton johto arvosti häntä juuri teloitusosaston johtajuuden takia. Aikoinaan oli YK:n pääsihteeri aito ja pesunkestävä natsi, mutta työnsä suoritti mallikkaasti.

Joka puolueella on omat "mustatlampaansa" mutta minusta enemmän ratkaisee ihminen itsessään, ei hänen virheensä. Hyvin harva on oikeastaan puhtoinen, aina löytyy jotain, mutta annetaan nämä olla emme pysty rakentaa kestävästi menneisyydellä vaan nykyisillä teoilla.

Käyttäjän indy kuva
Torsten Sandberg

Olavi, paljos tossa riisipaahtimessa oli heppoja?

Mikko Rasi

Kyllä se kuulkaa niin on että siinä missä Valjakkalla eli Fouganthine on sovittanut rikoksensa ei hän pääse teoistaan eroon. Sama se on Vapaavuorella. Hän on syyllistynyt törkeään pahoinpitelyyn ja saanut siitä vankeustuomion, tosin ensikertalaisena sovitti sen ehdollisella. Vapaavuori varasti myös sen jälkeen ja tuomittiin siitäkin. 2001 Vapaavuori on tuomittu rattijuopumuksesta.

Ajatelkaas Helsingin pormestarina väkivallasta ja ratista tuomittu rikollinen. Äänestikö lapsiperheet vielä tätä henkilöä? maine kiirii englannin kielellä internetissä ja turistit osaavat varmasti reagoida kaupunkiin jonka johdossa on tuomittu rikollinen.

Jokke Virtane

Helsingin pormestarin työssä aloittava Jan Vapaavuori on tuomittu väkivaltarikollinen. Hän rikkoi muun muassa erään nuorukaisen elämän potkaisemalla tältä pernan hajalle. Vapaavuoren isä yritti vielä lahjoa poliisia ja syyttäjää luopumaan syytteestä. Turhaan tuomiohan siitä Vapaavuorelle tuli vankeutta tosin ensikertalaiselle ehdollisena.

Sosiaalisen median taustojen valossa on maailmalle on aivan oikein että tästä kusipäästä ei jää maailmalle mitään muistoa toisin sanoen hän on lisääntymiskyvytön eikä pysty siittämään lapsia tähän maailmaan. Jumala rankaisi.

Aiheesta sosiaalisessa mediassa https://www.facebook.com/Hukkuva-Helsinki-20151941...

Toimituksen poiminnat