Ostaisitko Vapaavuorelta käytetyn auton? Jan Vapaavuori ei päässyt Kokoomuksen puheenjohtajaksi, ja muutti Luxemburgiin Jutta Urpilaisen hylkäämälle paikalle. Nyt tyrkyllä Helsingin pormestariksi; jälleen Hesarin mahtava työntö, ja naama jokaisessa Nykypäivä-lehdessä.

Vapaavuori: 60,000 euroa kampanjaan

Verkkouutisten mukaan Jan VAPAAVUORI käyttää ennakkoilmoituksensa mukaan 60 kEUR vaalikampanjaansa. Aikamoinen summa jo eduskunta- ja jopa eurovaaleihin verrattuna. Tähän päälle kokoomuksen kampanjarahat Hesassa.

Kuten olen jo aikaisemmin sanonut: Menetyksistään huolimatta kokoomus pysyy suurimpana puolueena Hesassa. Vaatisi aikamoista vallankeikausta, että vihreät ja demarit etc, yhdistäisivät voimansa uudessa valtuustossa, ja valitsisivat jonkun muun pormestariksi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Juuso Hämäläinen

Vapaavuoren kommentit viime ajoilta viittaavat siihen, että hän aikoo ajaa hesalaisten asioita.

Sinnemäen vastaavat viestit vahvistavat sen, että hän on hakemassa jonkin Lähi-idän tai Afrikan kaupungin pormestariksi.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Pikkusumma. Muutaman kuukauden liksa. Yksinomaan rahalla pormestaria ei kuitenkaan valita. Siihen hommaan pitää saada myös kunnallisvaalissa kannatusta.

Toisaalta sinäkin kai jotenkin ymmärrät, että Helsingissä ei käydä pormestarivaalia vaan Helsingissä on kunnallisvaalit ja Vapaavuori pyrkii ehdokkaana valtuustoon joka valitsee Helsinkiin pormestarin.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Paha puoli tuossa on se, että kirjoitit juuri täsmälleen oikein:
'Vapaavuori pyrkii ehdokkaana valtuustoon joka valitsee Helsinkiin pormestarin.'

Sivulause on tuossa erittäin tärkeä, koska Vapaavuori palaa takaisin pankkiiriksi, ellei pääse pormestariksi. Hän ei siis pyri jäseneksi valtuustoon koko valtuustokaudeksi.

Käyttäjän otupamaki kuva
Olavi Tupamaki

Viime kesänä voimaan astunut uusikuntalaki jäi torsoksi. Se ei sisällä pormestarin valintaa suoralla henkilövaalilla, vaikka suuri enemmistö asiasta kuultuja sitä kannatti. Hesa vielä tiukensi valintaa niin, että ehdokkaan täytyy olla valtuutettu tai varavaltuutettu.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Kun on lahjoitettu enemmän rahaa kuin muille niin eikö se olekaan osoitus siitä, että haluavat nimenomaan Vapaavuoren pormestariksi?

https://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/vaalirahoitus...

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Oleteaan keskilahjoitus 50 euroa. 44000/50 = 880 henkilöä haluaa Vapaavuoren pormestariksi. Aika pieni osuus äänioikeutetuista...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Eiköhän ensin täydy ylittää kynnys lahjoittaa rahaa, ja jos sitä yleisesti lahjoitettaisiin niin näkyisi varmaan muidenkin kohdalla. Ts. käänteisesti ottaen

Yksityishenkilöltä Sinnemäelle 3 000 euroa = Sinnemäen haluaisi vain yksi.

Mutta katsotaan nyt sunnuntaina molempien, sekä myös muiden puolueiden pormestariehdokkaiden äänisaaliit.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #6

Tuo on aika tavalla biasoitu analyysi. Vapaavuoren kannattajissa on todennäköisesti sekä enemmän heitä, joilla on varaa lahjoittaa kuin myös heitä, jotka ajattelevat, että vaalit voitetaan rahalla.

Sinnemäellä on varmaan enemmän kannattajia pienituloisissa, joilla rahalle on parempaakin käyttöä.

Jos Kolbella olisi oikeasti mahdollisuuksia vaikkapa nostaa Keskustan kannatusta oleellisesti, olisin hyvinkin voinut laittaa 50-100 euroa hänelle. Mutta Keskustan imago nyt on Helsigissä mitä on, joten näyttävä vaalikampanja pormestariehdokkaalla olisi lähinnä vitsi. Vaikka muutoin olen sitä mieltä, että Laura Kolbe olisi vähintään yhtä paljon helsinkiläinen kulttuuripormestari kuin kumpikaan pääehdokkaista. Hän olisi oikein hyvä kompromissi, jos kaikkia muita alkaakin nyppimään Vihreiden ja Kokoomuksen kahden epäpyhä allianssi.

Toimituksen poiminnat