Ostaisitko Vapaavuorelta käytetyn auton? Jan Vapaavuori ei päässyt Kokoomuksen puheenjohtajaksi, ja muutti Luxemburgiin Jutta Urpilaisen hylkäämälle paikalle. Nyt tyrkyllä Helsingin pormestariksi; jälleen Hesarin mahtava työntö, ja naama jokaisessa Nykypäivä-lehdessä.

Miten Vapaavuori pärjää pormestarin palkalla?

Euroopan komissiossa ja muissa EU-organisaatioissa palkat ovat 2-3 -kertaisia Suomeen verrattuna. Lisäksi palkasta peritään vain pieni vero.Vapaavuori saa Luxemburgin homastaan palkkaa 24,000 euroa kuussa. Tämän lisäksi tuleva auto, asunto, koulu ym kulukorvaukset, joita ei verkosta näytä löytyvän.

Kun Vapaavuori valitaan Hesan pormestariksi, hänen palkkansa puotaa 14,000 euroon kuussa. Tämän päälle hän saa kuitenkin Luxmburgista siirtymäkorvausta 9,000 euroa kuukaudessa jopa 3 vuoden ajan (yhteensä 324 kEUR). Runsailla kokouspalkkioilla ja tulevilla nimityksillään eri organisaatioiden ja yhtiöiden hallituksiin Vapaavuori tuplannee pormestaritulonsa. Mutta Luxemburgin tasoon pääsy vaatii jo tunkemista.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Nämä EU:n suuret siirtymä- ja myöskin eläke-etujen ym. kulujen ruhtinaalliset korvaukset tekevät EU:sta halutun, mutta myöskin maksajavaltioille erittäin kalliit ja raskaat kulut ja työpaikat. Niitähän on luvattu jo pitempäänkin korjata kohtuullisimmiksi, mutta mitään ei ole tapahtunut... kukapa sitä saavutettuja etujaan alkaisi pienentämään.

Samoin Strasbourgin kohtalo on edelleen avoin kysymys... Sen suhteettoman kalliista ylläpidosta ja myöskin aikaa vievästä rekkarallista ym. harmista pitäisi jo saada aikaan joku järkipäätös.

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Se onkin lojaalisuuden hintalappu. Sitä kuusta kuuleminen, jonka juurella pesä.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Kiva olisi tietää paljonko vuodessa EU:n tasolla menee ns. "yhteistä" rahaa, tälläisiin samantyyppisiin asioihin? Entäs pelkästään Suomessa?
Tässä taloudellisessa tilanteessa Vaaavuorelle ei tarvitsisi maksaa olenkaan pormestarin palkkiota koska saa tarpeeksi rahaa EU:n puolelta! Ne rahat jotka säästyisivät voitaisiin antaa vaikka Helsingin Ammattikoululle?

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Ahneuden ekonomia ei tunne ehdottamiasi jaloja tekoja.

Käyttäjän seppoviljakainen kuva
Seppo Viljakainen

Arvoisa Herra TupamAki : poistitte alla olevan viestini, joten se saa minut olettamaan, että olette 1944 syntynyt TumÄki ? Käsittääkseni täällä ei saa esiintyä nimimerkillä tai valheellisella nimellä...

"Inhimillinen uteliaisuuteni panee kysymään , oletteko Te Hra TupamAki mitään sukua aikoinaan SMP:stä irronneen SKYP:n ( "seteliselkärankaiset" V.Vennamo) johtohenkilöihin kuuluneen, nyt kai jo kahdeksatta vuosikymmentä käyvän, Olavi TupamÄen kanssa?"

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Hän on juuri se Tupamäki.

Henry

Käyttäjän seppoviljakainen kuva
Seppo Viljakainen

Niin, lieneekö minulla lukihäiriö, kun tavaan nimen "TupamAki" en "TupamÄki" ja unihiekkaa silmissäni kun näen kuvassa reilu kolmekymppisen nuorukaisen kun tämä "Tupamäki" on 72 vuotias seniori....

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Jotenkin 3 vuoden sopeutumiskorvaus tilanteessa, jossa eroaa itse lähteäkseen toiseen duuniin, on aivan järjetön.

Juuso Hämäläinen

Parikymmentätuhatta ei ole mikään merkittävän suuri ansio yrityselämässä. Ei edes Suomessa. Pientä suuremmissa firmoissa tälläisiä palkkoja nostaa johtoryhmä, kiinteänä palkkana. Eurooppalaisen kehityspankin johtajalle se on kovin vaatimaton ansio.

Meillä on Suomessa jääty 25 vuoden ajan jälkeen länsimaiden palkkakehityksestä vaativissa töissä. Olemme todella pienituloisia varsinkin ostovoimassa, joka ainut rehellinen vertailutapa. Sain 80-luvun alussa it-hommissa euroiksi muutettuna 2.300€ palkkaa. Siis 35 vuotta sitten. Tämä tismalleen sama palkka on monen mielestä normaali palkka nykyoloissa. Eihän se toki sitä ole. Tästä harhasta johtuen Vapaavuoren palkka tuntuu kovalta. Ei ymmärretä, että vaikkapa Saksassa palkollinen pikkupomo vientifirmassa saa hyvinkin 15.000€ kuussa. Siemensillä vanhempi tuotekehitysinsinööri samaa tasoa.

Meillä on myös hyvin mitättömät tuloerot eli erot nettopalkoissa, joihin lisätty myös sosiaalituet. Olemme heikosti tuottavia ja lisäksi iso lasti niskassa, joita elätettävä.

Vapaavuori varmaan tulee pärjäämään kuitenkin. Juuri noiden sivutulojen ansiosta.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Ei 24 kiloeuroa ole duunista ongelma, mutta 3 vuotta juokseva tuki itse lähtiessä on. Ilmankos Kokoomuspoliitikot ei näe pätkätöitä ongelmaa kun ne on näin mukavia.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Sitä mä vaan en lakkaa hämmästelemästä, että jotkut jaksaa nähdä murhetta toisten palkoista ja palkkioista, ei vaan ymmärrä.

Hyvä että tienaa, ja vaikkei tienaisi, niin mulle tai sulle ne rahat ei nyt kuitenkaan siirtyisi.

Aivan tyhjänpäiväistä lätinää.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

#9

Niin......jos saamansa rahan edestä tekee töitä eli hyödyttää yhteiskuntaa, niin siitä vaan,,,,

Toimituksen poiminnat