Ostaisitko Vapaavuorelta käytetyn auton? Jan Vapaavuori ei päässyt Kokoomuksen puheenjohtajaksi, ja muutti Luxemburgiin Jutta Urpilaisen hylkäämälle paikalle. Nyt tyrkyllä Helsingin pormestariksi; jälleen Hesarin mahtava työntö, ja naama jokaisessa Nykypäivä-lehdessä.

Vapaavuoen siirtymäkorvaus oli "viimeinen pisara"

  • Petri Sarvamaa
    Petri Sarvamaa

Tullessaan valituksi Helsingin pormestariksi Jan VAPAAVUORI saa Luxmburgista siirtymäkorvausta >300 kEUR. Vapaavuori on ilmoittanut lahjoittavansa kohukorvauksensa hyväntekeväisyyteen, mutta Vapaavuoren puoluetoveri, euroedustaja Petri Sarvamaa haluaa selvityttää nyt koko siirtymäkorvausjärjestelmän.

Sarvamaan mukaan Vapaavuoren tapaus toimi katalysaattorina. " Kyllä se oli minullekin tavallaan viimeinen pisara. Viimeistään silloin silmät aukenivat. Kukaan ei voi ymmärtää ja hyväksyä menettelyä, jossa poliittiseen tehtävään valitulle henkilölle maksetaan jopa satojen tuhansien eurojen korvaukset sen jälkeen, kun tämä on luopunut tehtävästä. Erityisesti silloin, kun palkka alkaa juosta heti uudelta työnantajalta, on tällaisten korvausten maksaminen eurooppalaisten veronmaksajien ryöstämistä."

Aikaisemminkin vastaavia siirtymä-ym erokorvauksia on maksettu lukuisille suomalaisille korkeissa EU-tehtävissä olleille henkilöille. Pari vuotta sitten Olli REHNin siirtyessä komissaarin tehtävän päättyessä takaisin Suomeen, nousi häly hänen erokorvauksestaan, minkä hänkin lupasi lahjoittaa hyväntekeväisyyteen. Kaikki muut, vähemmän poliittisesti merkittävät henkilöt ovat pitäneet korvaukset itsellään; kerran jopa pienene kirjoittelun jälkeen. Mitään juttua en ole nähnyt kansanedustaja Olavi ALA-NISSILÄstä, joka palasi Suomen politiikkaan oltuaan 6 vuotta Euroopan tilintarkastustuomioistuimen jäsen. Aika vähän juttua on näkynyt myöskin meppien 50-120 kEUR siirtymäkorvauksista.

Kiinnostavaa olisi lukea, minkälaisia ovat Vapaavuoren ja Rehnin lahjoitusten muodot. Ovatko ne suoria lahjoituksia joillekin tunnetuille hyväntekeväisyysjärjestöille, vai ovatko ne jokin säätiö tai muu oma viritys, jonka toiminnasta ja eduista itse tai bulvaaninsa päättää.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Toki niistä summista menee tuhdisti pelkkänä tuloverona suoraan valtiolle.

Käyttäjän MattiKouri kuva
Matti Kouri

Muistaako kukaan, miten Niinistön kanssa kävi. Oliko silloin tällaisia siirtymäpalkkioita?

Hänhän oli samassa hommassa Euroopan investointipankissa kuin puoluetoverinsa Vapaavuorikin.

Toimituksen poiminnat